PH 13 MARCEN


PH 13 MARCEN
JARNÍ BAVORSKÝ JANTAROVÝ SPECIÁL
Märzenbier (březnové pivo) se ve středověkém Bavorsku nazývalo poslední pivo, uvařené před svátkem sv. Jiří. Po něm bylo až do konce září královským dekretem vaření piva zakázáno. Důvodem byl nejen častější výskyt požárů v pivovarech v letním období, ale i vyšší teploty, které kvašení a zrání spodně kvašených piv bez umělého chlazení neumožňovaly. Aby se takové pivo až do podzimu nezkazilo, vařilo se na vyšší stupňovitost a ukládalo v hlubokých sklepech pod vrstvou říčního ledu. PH 13 Marcen, druhý Petrův speciál ze série Peter´s Collection, má stejně jako jeho středověký vzor tajemně jantarovou barvu. Té Petr dociluje díky vyššímu podílu karamelového a mnichovského sladu v sypání. Po napití tak ucítíte na jazyku jemnou karamelovou příchuť, vhodně doplňující středně plné sladové tělo.
SORTIMENT | sud 30 L, 50 L, sklo 0,75 L |
SLOŽENÍ | Ječný slad plzeňský, karamelový a mnichovský, chmel, chmelové produkty, voda, pivovarské kvasnice. |
TYP PIVA | Speciální |
VŮNĚ | Kandovaného cukru, karamelová |
CHUŤ | Sladově karamelová |
HOŘKOST | Střední |
BARVA | Jantarová |
KVAŠENÍ | Spodní |
STUPŇOVITOST | 13,3 % hm. |
ALKOHOL | Min. 5 % obj. |
SKLADUJTE | Při teplotě do 8 °C |