
Brněnská 11
ŽIVÉ NEPASTERIZOVANÉ NEFILTROVANÉ PIVO
PH: „Dal jsem si za cíl uvařit poctivou jedenáctku, která osloví a udělá radost. Vařím ji klasicky na dva rmuty, přidávám žatecký chmel, slady odebírám z domácích sladoven. Pivo kvasí sedm dní a následně leží (dozrává) až 4 týdny při teplotě 1 – 2 °C, čímž se chuťově zakulatí, získá ten správný buket a postupně se nasytí přírodním kysličníkem uhličitým. Specifickou chuť získává díky vyššímu obsahu bílkovin a polyfenolů (přírodních látek ze sladu a chmele), kvůli nimž muže být při podchlazení zakalená. Ale tohle pivo poznáte i poslepu: prostě jen ponořte rty do husté smetanové pěny, která spolu s dokonalým řízem jsou tou pravou tečkou za dlouhým výrobním procesem nefiltrované Brněnské 11.

Sortiment | Sud 15 L, 30 L, 50 L, PET 1 L, 1,5 L |
Typ piva | Ležák plzeňského typu |
Vůně | Jemně chmelová |
Chuť | Sladově chmelová |
Hořkost | Střední |
Barva | Zlatavá |
Kvašení | Spodní |
Extrakt pův. mladiny | 11 % hm. |
Obsah alkoholu | 4,5 % obj. |
Servírovací teplota | 8 °C |