Brněnská 11

ŽIVÉ NEPASTERIZOVANÉ NEFILTROVANÉ PIVO

PH: „Dal jsem si za cíl uvařit poctivou jedenáctku, která osloví a udělá radost. Vařím ji klasicky na dva rmuty, přidávám žatecký chmel, slady odebírám z domácích sladoven. Pivo kvasí sedm dní a následně leží (dozrává) až 4 týdny při teplotě 1 – 2 °C, čímž se chuťově zakulatí, získá ten správný buket a postupně se nasytí přírodním kysličníkem uhličitým. Specifickou chuť získává díky vyššímu obsahu bílkovin a polyfenolů (přírodních látek ze sladu a chmele), kvůli nimž muže být při podchlazení zakalená. Ale tohle pivo poznáte i poslepu: prostě jen ponořte rty do husté smetanové pěny, která spolu s dokonalým řízem jsou tou pravou tečkou za dlouhým výrobním procesem nefiltrované Brněnské 11.

Sortiment Sud 15 L, 30 L, 50 L,  PET 1 L, 1,5 L
Typ piva Ležák plzeňského typu
Vůně Jemně chmelová
Chuť Sladově chmelová
Hořkost Střední
Barva Zlatavá
Kvašení Spodní
Extrakt pův. mladiny 11 % hm.
Obsah alkoholu 4,5 % obj.
Servírovací teplota 8 °C