Zdravím všechny příznivce řemeslných piv!

Petr Hauskrecht - prohlídky v pivovaře

Vy, kdo se chcete dozvědět o výrobě piva (nejen řemeslného) něco více, jste na správné adrese.
V našem řemeslném pivovaru se dozvíte, jak vaříme pivo značky PETR HAUSKRECHT-PARNÍ PIVOVAR, ochutnáte speciální slady, přivoníte nejen k Žateckému chmelu a samozřejmě se můžete zeptat na cokoliv, co s pivovarnictvím nebo naším pivovarem souvisí.

Můžete se těšit na degustaci piv, která jsou v době Vaší návštěvy zrovna na čepu v pivovarské Šalandě a na malou výstavu pivovarských a hostinských relikvií z dob dávno minulých.

Prohlídky 2

Prohlídky 1

Domů si odnesete naši exkluzivní prohlídkovou sklenici: nikde jinde na světě ji nedostanete a jistě potěší srdce každého sběratele. V krátkém filmu uvidíte postup výroby piva v našem pivovaru den po dni a třeba se dozvíte něco víc i o mně ...

Ale ještě než odejdete domů, nabídneme Vám aktuální sortiment našeho Brewhouse Shopu s exkluzivní nabídkou dárkových předmětů a širokého sortimentu našich čerstvě stočených řemeslných piv, které jinde na světě nekoupíte!

Prohlidky 3

Prohlídky 4

A kdo se nemůže naší prohlídky již dočkat, může se zatím projít naším pivovarem alespoň virtuálně zde.

PRAKTICKÉ INFORMACE

Pravidelné termíny:út, čt od 16,00 nebo 17,00 (po domluvě)

Maximální počet účastníků:15 osob

Věková hranice:18 let

Doba trvání:asi 120 min.

Cena:240 Kč

 

Požadovaná obuv

Prosíme, nechte doma otevřené boty a lodičky na podpatku – v každém pivovaru se totiž mohou na podlaze objevit tekutiny, jejichž přímý kontakt s kůží není žádoucí.

galerie

Degustace

Pivní učebna: lexikon chutí&vůní

Poznejte práci profesionálních degustátorů odpovědných za degustace v pivovarech a odborných soutěžích.

Senzorická paměť každého člověka trvá zhruba 2-3 měsíce a proto ji profesionálové musí pravidelně trénovat, jinak senzorické vjemy zapomenou. Vyzkoušejte si to i Vy s námi!

Co je to řízená degustace?

  • Jak se trénují chuťové buňky?
  • Co musí správný degustátor umět rozeznat?
  • Co je to degustační sousto a kdy je třeba ho použít?
  • Jak se stát profesionálním degustátorem?

To vše a mnohem více se dozvíte s námi!

Degustace probíhají v naší pivovarské šalandě, kde poznáte a vyzkoušíte práci degustátorů  a budete se moci zeptat na vše, co vás kolem piva zajímá. Tak neváhejte a zažijte něco výjimečného.

V ceně programu je zahrnuto:

  • seznámení s pivními styly a pravidly degustací
  • rozeznávání vzorků v tzv. trojúhelníkovém testu
  • seznámení s nežáducími chutěmi/vůněmi – tzv. off-flavours
  • slepá degustace vybraného speciálu
  • degustační sousto: sýr, rohlík

Praktické informace

Příští termín vám rádi sdělíme při objednávce:(e-mail, 739 997 512 )

Maximální počet účastníků:10 osob

Věková hranice:18 let

Doba trvání:asi 120 min.

Cena:1490,- Kč