Naše pivo je živé, tedy nefiltrované a nepasterované.
Pečlivě spojujeme historické pivovarnické postupy s nejmodernějšími metodami, šetrnými k pivu samotnému. Stejně jako přirozeně krásná žena nepotřebuje make-up, stíny a rtěnku, i naše pivo se obejde bez nepřirozených náhražek a vylepšení.
Díky tradičnímu výrobnímu postupu bez filtrace a pasterizace obsahuje naše pivo živou kulturu, vitamíny – zejména ty řady B, minerální látky a antioxidanty.
Náš speciální výrobní postup, který se odlišuje od ostatních pivovarů, je příčinou vyššího zákalu našich piv. Ten není na škodu, ba právě naopak - je složen především z bílkovin a chmelových tříslovin a napomáhá výrazně odlišné chuti našich piv.
Naše piva
Společné várky
2024
Josef Vávra - Rodinný pivovar Bernard
2024
Lukáš Provazník - Malt Worm
2024
Jiří Novotný - domovarník
2024
Martin Matuška - Pivovar Matuška
2023
Jakub Sychra - Pivovar CLOCK
2023
Lukáš Provazník - Malt Worm
2022
Lenka Straková - Pivovar proud
2022
Lukáš Provazník - Malt Worm
2022
Josef Vávra - Rodinný pivovar Bernard
2021
Robert Franěk - Pivovar Libertas
2021
Lukáš Provazník – Malt Worm
2020
David Máša – Pivovar Máša
2019
Lenka Straková – Plzeňský Prazdroj
Volba sládků
2019
Lukáš Provazník – Malt Worm
Spotřeba & skladování
Naše živé pivo je jako ještě teplý rohlík od Vašeho pekaře. Spotřebujte ho proto co nejdříve po zakoupení – tím Vám můžeme garantovat maximální požitek!!!
Skladujte ho vždy při teplotě +4°C až +10 °C mimo dosah slunečních paprsků.
Při dlouhodobém skladování či skladování při vyšších teplotách pivo stárne a může se kazit rychleji.
Nárážení sudu a čepování
Hauskrechtovo desatero je primárně určeno našim velkoobchodním zákazníkům, ale většinu bodů je třeba aplikovat i v případě, že si u nás koupíte sud domů.
- 1 Naraž sud nejdříve za 24 hodin po dodání.
- 2 Čepuj inertním plynem (nedoporučíme-li pro zvláštní piva jiné médium).
- 3 Vyčepuj sud do 48 hodin po naražení.
- 4 Čepuj pivo při teplotě 6°C až 8 °C a tlaku 2,7- 3 bary v závislosti na délce potrubí.
- 5 Používej bezvadně čisté sklo s logem Petr Hauskrecht a sklenici vždy před čepováním opláchni čistou studenou pitnou vodou.
- 6 Měj trubky co nejkratší, vyspádované nahoru od sudu až po výčepní kohout.
- 7 Propláchni každý den po ukončení čepování trubky pitnou vodou.
- 8 Nech si pravidelně jednou za 14 dní vyčistit trubky chemicky.
- 9 Udržuj výčep v maximální čistotě.
- 10 Chval naše pivo! – Chválí se sice samo, ale budete na to dva.
Správné čepování: do čisté, mokré sklenice načepuj nejprve pěnu, a poté pomalu dočepuj vždy proudem piva po sklenici.
Obaly
PET láhev 1,0 L
PET láhev 1,5 L
Láhev 0,75 L
Láhev 2.0 L
Sud 15 L
Sud 30 L
Sud 50 L
Naše pivo stáčíme do sudů o objemu 10 L, 15 L, 30 L a 50 L, do láhví o objemu 0,75 a 2 L a do PET láhví o objemu 1 L a 1,5 L.
Nerezové sudy jsou vratné, ostatní obaly jsou nevratné. Jsme přesvědčeni, že mytí láhví je energeticky a ekologicky velmi náročné, proto odpovídající recyklace jednocestných obalů je ta správná cesta.