Jak u nás vaříme pivo

Naše pivo je živé, tedy nefiltrované a nepasterované.

Pečlivě spojujeme historické pivovarnické postupy s nejmodernějšími metodami, šetrnými k pivu samotnému. Stejně jako přirozeně krásná žena nepotřebuje make-up, stíny a rtěnku, i naše pivo se obejde bez nepřirozených náhražek a vylepšení.

Díky tradičnímu výrobnímu postupu bez filtrace a pasterizace obsahuje naše pivo živou kulturu, vitamíny – zejména ty řady B, minerální látky a antioxidanty.

Náš speciální výrobní postup, který se odlišuje od ostatních pivovarů, je příčinou vyššího zákalu našich piv. Ten není na škodu, ba právě naopak - je složen především z bílkovin a chmelových tříslovin a napomáhá výrazně odlišné chuti našich piv.

Naše piva

Společné várky

2023

Jakub Sychra - Pivovar CLOCK

2023

Lukáš Provazník - Malt Worm

2022

Lenka Straková - Pivovar proud

2022 Lukáš Provazník - Malt Worm

2022

Lukáš Provazník - Malt Worm

Josef Vávra - Rodinný pivovar Bernard

2022

Josef Vávra - Rodinný pivovar Bernard

2021

Robert Franěk - Pivovar Libertas

2021

Lukáš Provazník – Malt Worm

Pivovar Máša 2020

2020

David Máša – Pivovar Máša

2019 - Lenka Straková - Plzeňský Prazdroj - Volba sládků

2019

Lenka Straková – Plzeňský Prazdroj
Volba sládků

Lukáš Provazník - Malt Worm 2019

2019

Lukáš Provazník – Malt Worm

Spotřeba & skladování

Spotřeba & skladování

Naše živé pivo je jako ještě teplý rohlík od Vašeho pekaře. Spotřebujte ho proto co nejdříve po zakoupení – tím Vám můžeme garantovat maximální požitek!!!

Skladujte ho vždy při teplotě +4°C až +10 °C mimo dosah slunečních paprsků.

Při dlouhodobém skladování či skladování při vyšších teplotách pivo stárne a může se kazit rychleji.

Nárážení sudu a čepování

Nárážení sudu a čepování

Hauskrechtovo desatero je primárně určeno našim velkoobchodním zákazníkům, ale většinu bodů je třeba aplikovat i v případě, že si u nás koupíte sud domů.

  1. 1 Naraž sud nejdříve za 24 hodin po dodání.
  2. 2 Čepuj inertním plynem (nedoporučíme-li pro zvláštní piva jiné médium).
  3. 3 Vyčepuj sud do 48 hodin po naražení.
  4. 4 Čepuj pivo při teplotě 6°C až 8 °C a tlaku 2,7- 3 bary v závislosti na délce potrubí.
  5. 5 Používej bezvadně čisté sklo s logem Petr Hauskrecht a sklenici vždy před čepováním opláchni čistou studenou pitnou vodou.
  6. 6 Měj trubky co nejkratší, vyspádované nahoru od sudu až po výčepní kohout.
  7. 7 Propláchni každý den po ukončení čepování trubky pitnou vodou.
  8. 8 Nech si pravidelně jednou za 14 dní vyčistit trubky chemicky.
  9. 9 Udržuj výčep v maximální čistotě.
  10. 10 Chval naše pivo! – Chválí se sice samo, ale budete na to dva.

Správné čepování: do čisté, mokré sklenice načepuj nejprve pěnu, a poté pomalu dočepuj vždy proudem piva po sklenici.

Obaly

Naše pivo stáčíme do sudů o objemu 10 L, 15 L, 30 L a 50 L, do láhví o objemu 0,75 a 2 L a do PET láhví o objemu 1 L a 1,5 L.

Nerezové sudy jsou vratné, ostatní obaly jsou nevratné. Jsme přesvědčeni, že mytí láhví je energeticky a ekologicky velmi náročné, proto odpovídající recyklace jednocestných obalů je ta správná cesta.