PH 16 Petr Bock
Adventní speciál
Středověký speciál, jehož receptura vznikla v hansovním Eninbecku, si velmi oblíbila mnichovská šlechta a začala „einpocksch“ vařit sama. I zdejší mniši brzy objevili jeho magickou sílu, pomájící přežít dlouhý zimní půst. Pivo, zkráceně nazývané BOCK, se tak brzy rozšířilo daleko za hranice Bavorska. Uvařit silný speciál na oslavu úspěšně zakončeného pivovarského roku je snem snad každého sládka. Nejinak k jeho vaření přistoupil i Petr. PH 16 Petr Bock obsahuje kromě tradičního plzeňského sladu z humnové sladovny i slad mnichovský a karamelový. Díky bezmála tříměsíčnímu zrání má jantarově červenou barvu a plné sladové tělo s lehce medovými tóny podbarvené doznívající hořkostí. Ale pozor: Petrův bock je opravdu jen pro znalce!
Sortiment | sud 15 L, 30 L, 50 L, sklo 0,75 L, PET 1 L |
Typ piva | bock |
Vůně | po křížalách, medu |
Chuť | plná, sladová, lehce medová |
Hořkost | střední |
Barva | jantarově červená |
Kvašení | spodní |
Extrakt pův. mladiny | 16 % hm. |
Obsah alkoholu | 6,5 % obj. |
Servírovací teplota | 10 – 12 ºC |
Doporučené pokrmy | třená niva, T-bone steak, hořká čokoláda |